DELAVNICA Z MIGRANTI | Delavnica z migranti

DELAVNICA Z MIGRANTI | Delavnica z migranti

1. – 5. oktober 2018, Muzej sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM, Ljubljana. V Muzeju sodobne umetnosti Metelkova je potekala delavnica z migranti, ki jo je vodil umetnik Ibro Hasanović. Javna predstavitev rezultatov delavnice je bila v petek, 5. oktobra 2018, ob 17. uri, v seminarju +MSUM-a. Umetnik se je skušal skupaj z migranti iz Sirije, Irana in Afganistana, ki že nekaj let živijo v Sloveniji, skozi različne aktivnosti naučiti več o metodah pripovedovanja zgodb in pridobljeno znanje izkoristitil za to, da so izkušnje in zgodbe sodelujočih »materializirali« na kreativni način (v obliki skulptur, pisnih in video zapisov).

V Muzeju sodobne umetnosti Metelkova poteka delavnica z migranti, ki jo vodi umetnik Ibro Hasanović. Javna predstavitev rezultatov delavnice bo v petek, 5. oktobra 2018, ob 17. uri, v seminarju +MSUM-a. 

 

Umetnik se skuša skupaj z migranti iz Sirije, Irana in Afganistana, ki že nekaj let živijo v Sloveniji, skozi različne aktivnosti naučiti več o metodah pripovedovanja zgodb ("storytelling") in pridobljeno znanje izkoristiti za to, da bi izkušnje in zgodbe sodelujočih »materializirali« na kreativni način (v obliki skulptur, pisnih in video zapisov).

 

Ibro Hasanović je umetnik, ki ima tudi sam izkušnjo migranta. Rojen je bil leta 1981 v Jugoslaviji, kot otrok je preživel skoraj 10 let v Sloveniji, zdaj pa živi in dela v Bruslju. V svojem delu se osredotoča na geopolitične spremembe v nekdanji Jugoslaviji in njihove posledice, pri čemer obuja tako kolektivni kot individualni spomin. Zanimajo ga predvsem mikro-dogodki, ki se navezujejo na izkušnjo posameznika.